×


InloggenWachtwoord vergeten
Registreer hier gratis!
×

Bakken voor minima

Eenvoudige verjaardagstaart

Een verjaardag is voor een kind een van de mooiste momenten van het jaar. Hoe leuk is het als er dan ook nog een feestelijke taart op tafel staat. Er zijn echter in Nederland ruim 60.000 kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat ze uit gezinnen komen die in armoede leven. Gebakplaats zoekt contact met organisaties die zich inzetten voor gezinnen in armoede om zoveel mogelijk jarige kinderen te verrassen met een feestelijke taart op hun verjaardag. Op dit moment loopt dit initiatief in Leiden, Utrecht Overvecht, Amsterdam Noord, Cuijk-Boxmeer, Den Haag, Eindhoven, Alphen aan de Rijn, Breda, Maastricht, Groningen, Dordrecht en Den Bosch. Zijn wij nog niet actief in uw eigen regio en wilt u onze coördinator worden in uw regio, dan kunt u contact met ons opnemen voor meer informatie.

Hoe werkt het?

In dit initiatief kunnen minima gezinnen voor kinderen tussen 4 en 12 jaar een aanvraag doen voor een verjaardagstaart. Er wordt dan op Gebakplaats een oproep voor dit kind gedaan. Gebakplaats zoekt vervolgens een hobbybakker die wil bakken. . Via een email worden de aangemelde hobbybakkers er op gewezen dat er een verzoek is om te bakken. De hobbybakker is geheel vrij om op dit verzoek te reageren. Omdat niet iedereen altijd tijd heeft om te bakken worden er per taartverzoek meerdere hobbybakkers benaderd. Als er iemand gereageerd heeft, verdwijnt het verzoek van de website.

Wat moet ik bakken?

U mag bakken wat u wil/kan. Onze standaard is dat het eenvoudig, doch feestelijk gebak is en voor ongeveer 10 personen. Het uitgangspunt moet zijn dat iedereen aan deze actie kan meebakken. Een mooie taart is leuk, maar een cake of cupcakes kun je met vlaggetjes, kaarsjes en/of sprinkels ook heel feestelijk versieren.

Hoe komt de taart bij het jarige kind?

Als u zich aangemeld heeft om voor het jarige kind te bakken krijgt u van ons de contactgegevens van de ouders. U neemt vervolgens zelf contact op en bezorgt het gebak bij het kind thuis op een afgesproken datum en tijd. Het bakken van de taart is vanzelfsprekend voor uw eigen kosten.

Hoe meld ik me aan als Hobbybakker voor een jarig kind?

Als u mee wil bakken, kunt u zich hier aanmelden. U krijgt van ons dan een bericht als er een taart gezocht wordt.
Als u zich aanmeldt als hobbybakker voor een jarig kind zult u van ons een e-mail krijgen als dit initiatief bij u in de buurt actief is en uw hulp nodig is.