×

×


InloggenWachtwoord vergeten

Bent u nieuw? Registreer hier gratis!

×

Registreren
×

Veelgestelde vragen

Wanneer ben ik een hobbybakker?

Iedereen die bakt voor zijn of haar hobby is volgens Gebakplaats een hobbybakker. Beginnende bakkers, maar ook ervaren hobbybakkers zijn van harte welkom om hun gebak aan te bieden op het platform. Hobbybakkers die meer dan hobbymatig met bakken bezig zijn, blijkend uit het hebben van een thuisbakkerij met daarnaast een registratie bij de Kamer van Koophandel, vallen echter buiten onze doelgroep.

Waarom moet ik inloggen voordat ik kan bestellen?

Bestellingen op Gebakplaats kunnen alleen via het berichtensysteem van Gebakplaats gaan, hiervoor moet u dus eerst inloggen. Er is vooral uit privacyoverwegingen gekozen voor deze manier van bestellen, omdat zo de hobbybakkers niet hun e-mailadres of telefoonnummer openbaar hoeven te plaatsen.

Hoe beoordeel ik een hobbybakker?

Als u contact heeft met een hobbybakker via de berichtenfunctie staat bovenaan een knop met “Beoordeel” erop. Als u op deze knop klikt, krijgt u de mogelijkheid om een hobbybakker te beoordelen.

Hoe bewerk ik mijn advertentie?

Als u zich heeft aangemeld kunt u op de pagina Mijn Advertenties of op de pagina van uw gebak klikken op de knop "Bewerk Advertentie" Dit brengt u naar een soortgelijke pagina als de pagina waarin u de advertentie voor het eerst heeft gemaakt en hier kunt u uw advertentie aanpassen.

Wat als ik een periode niet kan bakken?

Bij Mijn Advertenties kunt u een advertentie pauzeren. Dit houdt in dat de geselecteerde advertentie niet zichtbaar zal zijn voor andere gebruikers. U kunt een advertentie op elk gewenst moment weer hervatten.

Hoe meld ik mij aan/af als hobbybakker?

Als u zichtbaar bent op de pagina Hobbybakkers betekent dit dat u aangemeld bent als hobbybakker. U kunt zich aan- of afmelden als hobbybakker in uw profiel. U kunt dit elk moment veranderen. Elke keer als u een nieuwe advertentie plaatst, zult u automatisch als hobbybakker worden weergegeven.

Moet ik over mijn opbrengsten inkomstenbelasting afdragen aan de belastingdienst?

De belastingdienst zegt hierover: “Als uw activiteiten zich afspelen binnen de hobby- of familiesfeer, bent u geen ondernemer voor de inkomstenbelasting.” Als hobbybakker hoeft u dus geen inkomstenbelasting over uw inkomsten op Gebakplaats te betalen, zolang het verkopen van gebak op Gebakplaats hobbymatig en niet beroepsmatig blijft uitoefenen. Wel is aangeraden een simpele boekhouding bij te houden indien de belastingdienst vragen mocht stellen. Meer informatie is te vinden op deze pagina van de belastingdienst.

Moet ik over mijn opbrengsten btw afdragen aan de belastingdienst?

De belastingdienst zegt hierover: “Als u voor de inkomstenbelasting geen ondernemer bent, kunt u toch ondernemer zijn voor de btw. Voor de btw bent u ondernemer als u zelfstandig een bedrijf of een beroep uitoefent.” Zolang u Gebakplaats hobbymatig blijft gebruiken, bent u dus niet btw-plichtig. Wel is aangeraden een simpele boekhouding bij te houden indien de belastingdienst vragen mocht stellen. Meer informatie is te vinden op deze pagina van de belastingdienst.

Waarom zijn bepaalde allergieën weggelaten?

Beroepsbakkers zijn in staat te garanderen dat hun producten zeker geen allergische reacties zullen veroorzaken. Aangezien Gebakplaats zich richt op hobbybakkers die minder ervaring kunnen hebben met bepaalde allergieën is ervoor gekozen om de ergste allergieën weg te laten. Meer informatie hierover is op onze pagina over diëten en allergieën op Gebakplaats te lezen. Wij hopen dat u begrip heeft voor deze beslissing.