×


InloggenWachtwoord vergeten
Registreer hier gratis!
×

Veelgestelde vragen

Waarom wordt mijn advertentie gedraaid weergegeven?

Als u een advertentie van een taart plaatst en hij wordt gedraaid weergegeven kunt u met de draaiknop eronder deze foto zelf rechtdraaien.

Wanneer ben ik een hobbybakker?

Iedereen die bakt voor zijn of haar hobby is volgens Gebakplaats een hobbybakker. Beginnende bakkers, maar ook ervaren hobbybakkers zijn van harte welkom om hun gebak aan te bieden op het platform. Een registratie bij de Kamer van Koophandel en het hebben van een thuisbakkerij is geoorloofd, mits u niet van uw hobby uw beroep hebt gemaakt.

Hoe beoordeel ik een hobbybakker?

Nadat een bestelling geslaagd is kan een hobbybakker de bestelling afronden en een verzoek om een beoordeling naar u sturen. Deze zult u via de e-mail ontvangen. Hierin staat beschreven hoe u snel een beoordeling achter kunt laten

Hoe bewerk ik mijn advertentie?

Als u zich heeft aangemeld kunt u op de pagina Mijn Advertenties of op de pagina van uw gebak klikken op de knop "Bewerk Advertentie" Dit brengt u naar een soortgelijke pagina als de pagina waarin u de advertentie voor het eerst heeft gemaakt en hier kunt u uw advertentie aanpassen.

Wat als ik een periode niet kan bakken?

Bij Mijn Advertenties kunt u een advertentie pauzeren. Dit houdt in dat de geselecteerde advertentie niet zichtbaar zal zijn voor andere gebruikers. U kunt een advertentie op elk gewenst moment weer hervatten.

Hoe meld ik mij aan/af als hobbybakker?

Als u zichtbaar bent op de pagina Hobbybakkers betekent dit dat u aangemeld bent als hobbybakker. U kunt zich aan- of afmelden als hobbybakker in uw profiel. U kunt dit elk moment veranderen. Elke keer als u een nieuwe advertentie plaatst, zult u automatisch als hobbybakker worden weergegeven.

Ik ben een hobbybakker uit Belgie. Waarom kan ik me niet registreren op Gebakplaats?

Op dit moment kunnen hobbybakkers uit Belgie zich (nog) niet registreren op Gebakplaats. Om voldoende gebakliefhebbers en hobbybakkers uit Belgie te kunnen werven voor een succesvol Gebakplaats in Belgie hebben wij ook toegang tot social media in Belgie nodig. Mocht er een enthousiast iemand zijn die zich hier voor zou willen inzetten dan zouden we graag met deze persoon in contact willen komen.

Moet ik over mijn opbrengsten inkomstenbelasting afdragen aan de belastingdienst?

De belastingdienst zegt hierover: “Als uw activiteiten zich afspelen binnen de hobby- of familiesfeer, bent u geen ondernemer voor de inkomstenbelasting.” Als hobbybakker hoeft u dus geen inkomstenbelasting over uw inkomsten op Gebakplaats te betalen, zolang het verkopen van gebak op Gebakplaats hobbymatig en niet beroepsmatig blijft uitoefenen. Wel is aangeraden een simpele boekhouding bij te houden indien de belastingdienst vragen mocht stellen. Meer informatie is te vinden op deze pagina van de belastingdienst.

Moet ik over mijn opbrengsten btw afdragen aan de belastingdienst?

De belastingdienst zegt hierover: “Als u voor de inkomstenbelasting geen ondernemer bent, kunt u toch ondernemer zijn voor de btw. Voor de btw bent u ondernemer als u zelfstandig een bedrijf of een beroep uitoefent.” Zolang u Gebakplaats hobbymatig blijft gebruiken, bent u dus niet btw-plichtig. Wel is aangeraden een simpele boekhouding bij te houden indien de belastingdienst vragen mocht stellen. Meer informatie is te vinden op deze pagina van de belastingdienst.

Waarom zijn bepaalde allergieën weggelaten?

Sommige mensen kunnen een ernstige allergische reactie vertonen op (sporen van) bepaalde voedingsmiddelen (kippeeiwit, pinda’s, noten, koemelk etc). Bij de bereiding van gebak voor mensen met dit soort allergieën moeten zeer strenge hygiënemaatregelen in acht genomen worden. Dit zal niet elke hobbybakker kunnen garanderen. Dit is de reden dat deze allergieën zijn weggelaten in de keuzeknop met dieetvoorkeuren. Mocht u gebak zoeken voor mensen met dit soort allergieën, dan adviseren we u goed te vragen naar de persoonlijke ervaring van de hobbybakker met de bereiding van gebak en de betreffende allergie. Gebakplaats kan hier geen verantwoordelijkheid voor nemen. Wij hopen dat u begrip heeft voor deze beslissing. Meer informatie hierover is op onze pagina over diëten en allergieën op Gebakplaats te lezen. Wij hopen dat u begrip heeft voor deze beslissing.