×

×


InloggenWachtwoord vergeten

Meld aan

×

Aanmelden


Wij zullen u met regelmaat e-mails sturen die gerelateerd zijn aan onze diensten. U kunt zich te allen tijde voor deze e-mails afmelden in uw accountinstellingen.

Veelgestelde vragen

Waarom kan ik niet filteren op diëten voor mensen met bepaalde allergieën?

Een klein beetje pinda of gluten kunnen vervelende allergische reacties veroorzaken. Beroepsbakkers zijn door hun professionaliteit in staat te garanderen dat dit niet zal gebeuren. Aangezien Gebakplaats zich richt op hobbybakkers die hier minder ervaring mee kunnen hebben, is het risico te groot om ook voor dit soort diëten een thuisbasis te zijn. Wij hopen dat u begrip heeft voor deze beslissing.

Hoe beoordeel ik een hobbybakker?

Als u contact heeft met een hobbybakker via de berichtenfunctie staat bovenaan een knop met “Beoordeel” erop. Als u op deze knop klikt, krijgt u de mogelijkheid om een hobbybakker te beoordelen.

Wat als ik een periode niet kan bakken?

Bij Mijn Advertenties kunt u een advertentie pauzeren. Dit houdt in dat de geselecteerde advertentie niet zichtbaar zal zijn voor andere gebruikers. U kunt een advertentie op elk gewenst moment weer hervatten.

Hoe meld ik mij aan/af als hobbybakker?

Als u zichtbaar bent op de pagina Hobbybakkers betekent dit dat u aangemeld bent als hobbybakker. U kunt zich aan- of afmelden als hobbybakker in uw profiel. U kunt dit elk moment veranderen. Elke keer als u een nieuwe advertentie plaatst, zult u automatisch als hobbybakker worden weergegeven.

Moet ik over mijn opbrengsten inkomstenbelasting afdragen aan de belastingdienst?

De belastingdienst zegt hierover: “Als uw activiteiten zich afspelen binnen de hobby- of familiesfeer, bent u geen ondernemer voor de inkomstenbelasting.” Als hobbybakker hoeft u dus geen inkomstenbelasting over uw inkomsten op Gebakplaats te betalen, zolang het verkopen van gebak op Gebakplaats hobbymatig en niet beroepsmatig blijft uitoefenen. Wel is aangeraden een simpele boekhouding bij te houden indien de belastingdienst vragen mocht stellen. Meer informatie is te vinden op deze pagina van de belastingdienst.

Moet ik over mijn opbrengsten btw afdragen aan de belastingdienst?

De belastingdienst zegt hierover: “Als u voor de inkomstenbelasting geen ondernemer bent, kunt u toch ondernemer zijn voor de btw. Voor de btw bent u ondernemer als u zelfstandig een bedrijf of een beroep uitoefent.” Zolang u Gebakplaats hobbymatig blijft gebruiken, bent u dus niet btw-plichtig. Wel is aangeraden een simpele boekhouding bij te houden indien de belastingdienst vragen mocht stellen. Meer informatie is te vinden op deze pagina van de belastingdienst.